Loobia sabz - Brytbönor

36 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Innehåller : Brytbönor

Recept: Lobia Polo- Persiskt ris med gröna bönor och kött:

Gör såhär:

Börja med att skölja riset ordentligt. Lägg sedan i en rymlig skål och låt riset stå i blöt i några timmar, 2-4 timmar. Använder du ett vanligt basmatiris så kan du hoppa över detta moment med att blötlägga riset en lång stund, det kan ge ett grötigt och klibbigt ris.

Skär köttet i små bitar och hacka löken. Värm upp olja i en kastrull och stek löken tills den blir glansig. Vänd i köttet, kanel och gurkmeja. Stek under omrörning tills köttet får färg. Vänd i tomatpuré och fräs lite till. Sila av krossad tomat och häll i tomatjuicen i grytan med köttet och spara tomatbitarna till senare. Tillsätt ca 4 dl hett vatten, salt och peppar. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen, låt köttet puttre underlock tills den blir helt mör, ca 1 timme för lammkött i bitar eller 30 min för köttfärs. Hacka haricots verts till ca 2 cm långa bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem under omrörning i några minuter. Vänd i tomatbitarna från krossad tomat och fräs lite till. Blanda sedan haricots vertsen med köttet och låt få puttra med i ca 20 min. Om såsen känns för vattnig låter du det koka utan lock. Krydda eventuellt mer och tänk på att ha lite extra salt eftersom såsen ska ge smak till riset också.

Förbered under tiden riset. Sila riset. Koka upp vatten och salt i en rymlig gryta. När vattnet kokar droppar du försiktigt i riset och rör om varsamt. Låt puttra i ca 2 min. Riset ska mjukna en aning men fortfarande ha hård kärna i mitten. Sila av riset skölj under ljummet vatten. Nu har du fått bort det mesta av stärkelsen i riset, riset kommmer att bli jätte luftigt.

Lägg 4 msk olja i botten av en rymlig gryta. Lägg ris och sedan köttsåsen med gröna bönor på. Forsätt varva på samma vis och avsluta med ris. Forma riset till ett “berg” som du jämnar till med en slickepott. Gör 4 hål med undersidan av en slev i riset. Klä grytlocket med en ren kökshandduk. Handduken försluter locket väl och bevarar ångan i grytan. Koka upp grytan på hög värme tills det bildas ånga i grytan och sänk sedan värmen till medelvärme. Låt tillagas långsamt tills riset äe klart utan att den blir överkokt, ca 30-40 min. Ta bort locket blanda riset varsamt med en gaffel. Smaksätt eventuellt med citron om du gillar syra. Servera med masto khiar och en syrlig sallad smaksatt med mynta.

Källa: https://zeinaskitchen.se/lobia-polo/


لوبیا سبز منجمد، داری مقدار زیادی آنتی اکسیدان و انواع ویتامین‌ها است؛ همچنین باعث تقویت سیستم قلبی و عروقی و سلامت استخوان‌ها می‌باشد. لوبیا سبز منجمد، به علت وجود پروتئین بالا و کالری کم، بهترین انتخاب برای ورزشکاران و افرادی که رژیم لاغری دارند نیز می باشد. لوبیا سبز منجمد نوبرسبز، در اندازه مناسب خورد و پاک شده و بدون هیچ مواد نگهدارنده‌ای، در تمام فصل‌ها مورد اسفاده می‌باشد. از لوبیا سبز منجمد، درانواع غذاها از جمله: لوبیا پلو، خوراک لوبیا و انواع سالاد می توانید استفاده کنید.
 

  :ارزش غذایی در هر 85 گرم از لوبیا سبز منجمد 

کالری: 20 کیلوکالری

کربوهیدرات کلی: 2.8 گرم

پروتئین: 1.5 گرم

چربی کل: 0.25 گرم

قند: 1.1 گرم

اسیدهای چرب اشباع: 0 گرم

اسیدهای چرب ترانس: 0گرم

نمک سدیم: 5.7 میلی گرم

ویتامین آ: 41 میکروگرم

ویتامین سی: 8.8 میلی گرم

کلسیوم: 226 میلی گرم

آهن: 1.1 میلی گرم

روش مصرف:
محتویات بسته را بدون یخ زدایی مانند محصول تازه در طبخ انواع غذا استفاده نمایید