Sabzi Ash

I lager.

47 kr

Innehåller : Persilja, purjolök, koriander, spenat

Vikt: 400 gram, Ursprung: Iran

Beskrivning

Ash reshte- Persisk nudelsoppa

Ash reshte är en persisk nudelsoppa full med nyttigheter och smaker. Det är många olika ingredienser i soppan, en blandning av färska örter, bönor, linser, lök och vitlök. Vid servering toppas den med kashk och karamelliserad lök. Ljuvlig! Ash reshte är en av de mest populära rätter i det persiska köket.

Gör såhär:
Hacka lök och vitlök. Skölj alla örter ordentligt och hacka dem, låt rinna av i en sil. Hetta upp olja i en rymlig gryta. Stek löken tills den mjuknar och får färg. Tillsätt vitlök och stek lite till under omrörning. Vänd i kikärtor, kidneybönor och gröna linser. Krydda med gurkmeja och fräs allting några sekunder.

Häll persilja, koriander, spenat, purjolök och fräs allting ytterligare i 1 min. Krydda med salt/buljong, peppar och tillsätt 1,5 liter hett vatten. Låt koka upp, sänk värmen och låt småputtra under lock i ca 30 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. När linserna och örterna är mjuka kan du vända i nudlarna. Rör om, och låt sjuda i ytterligare 10-15 min.

Om grytan känns för vattnig kan du göra en redning på 1 msk mjöl eller majstärkelse utspädd med 1 dl vatten, häll ner det i soppan under omrörning. Om soppan känns för torr kan du tillsätta mer vatten och låta allting puttra lite till.

Under tiden soppan puttrar kan du förbereda garneringen. Hacka lök i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning tills den får färg och blir karamelliserad. Smaksätt löken med mynta, stek några sekunder under omrörning. Häll upp soppan i en tallrik, toppa med kashk/yoghurt och karamelliserad lök. Servera!

6 portioner ash reshte
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor

160 g färsk persilja (1 liten bunt)
160 g färsk koriander
200 g färsk spenat
1 purjolök (endast den gröna delen av purjolöken)

Kan ersättas med Brödograms Sabzi Ash.

400 g kokta kidneybönor
400 g kokta kikärtor
1 dl gröna linser
100 g reshte (persiska nudlar, läs tips nedan)
2 tsk gurkmeja
Olja till stekning
1,5 liter vatten
Salt eller grönsaksbuljongtärning
Peppar
Garnering:
2 gula lökar
2 msk torkad mynta
Kashk (persisk yoghurtsås, kan ersättas med naturell yoghurt eller gräddfil)

Källa: zeinaskitchen.se/ash-reshte/

Kalorier: 31 kcal
Totalt kolhydrater: 5,7 gram
Protein: 2,2 gram
Totalt fett: 0,5 gram
Socker: 1,5 gram
Mättade fettsyror: 0 g
Transfettsyror: 0 gram
Natriumsalt: 82 mg
Vitamin A: 139 mikrogram
Vitamin C: 32,4 mg
Kalcium: 73 mg
Järn: 3 mg

آش یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که معمولا در دورهمی‌ها از آن به عنوان عصرانه‌ای خوشمزه استفاده می‌شود و برای طعم و مزه‌ی خوب آش ترکیب سبزیجات استفاده شده در آن بسیار مهم است تا لذت واقعی از آش را ببرید. سبزی آش منجمد نوبرسبز از ترکیب سبزی‌های پاک شده، شسته شده و خرد شده‌ی جعفری، تره، گشنیز و اسفناج تشکیل شده است که به واسطه‌ی انجماد سریع دارای کیفیت بالا و کلیه خواص سبزی تازه است و تا زمان مصرف این کیفیت را حفظ می‌کند که باعث شده انتخاب عالی برای استفاده در آش باشد و به راحتی می‌توانید از آن برای تهیه آشی خوشمزه و مقوی استفاده کنید. طبع سبزی آش متعادل است و با توجه به خواص سبزی‌های موجود در آن به سلامت بدن کمک می‌کند.

ترکیبات جعفري - تره - گشنيز - اسفناج